Reanimatiecursus

Bij voldoende belangstelling start op 5 november 2019 een basiscursus reanimeren. Tijdens deze cursus leren de cursisten in 2 avonden hoe zij moeten reanimeren, zowel met als zonder AED. De tweede cursusavond is op 19 november. Iedereen kan aan deze cursus deelnemen. Het kunnen reanimeren is belangrijk omdat elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen worden door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Personen die reeds in het bezit zijn van een reanimatiecertificaat van de Hartstichting zijn van harte welkom om tijdens één van de cursusavonden hun vaardigheden op peil te houden.