Opschorting activiteiten / COVID-19

Wereldwijd is er een uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid worden door de overheid maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Binnen de geldende regelgeving is het EHBO-vereniging Ridderkerk toegestaan om haar verenigingsactiviteiten voort te zetten. Het bestuur heeft echter besloten om (vooralsnog) geen gebruik te maken van die mogelijkheid. Alle bijeenkomsten van de vereniging zijn daarom opgeschort.

Aan dit besluit liggen meerdere overwegingen ten grondslag zoals de groepsgrootte, de beschikbare ruimte, de beschikbaarheid van vrijwilligers, het veilig kunnen gebruiken van materialen en het al dan niet kunnen houden van voldoende afstand tot andere cursisten of LOTUS.

Leden van de vereniging ontvangen op een later moment bericht over de verlenging van de diploma's, de te volgen lessen en de wijze waarop aangetoond kan worden dat men competent is.