Aanmelden

Aanmelden voor het lidmaatschap kan uitsluitend door een ingevuld en ondertekend inschrijfformulier te sturen aan de secretaris van de vereniging. Nadat het bestuur heeft besloten om u als lid toe te laten ontvangt u hiervan een bevestiging. In principe kan iedereen die de doelstelling van de vereniging onderschrijft lid worden van de vereniging. Van leden wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis dan wel dat zij hiervoor een opleiding gaan volgen bij de vereniging. Aan het lidmaatschap zijn rechten en plichten verbonden. Deze staan omschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement. Deze worden op verzoek toegezonden aan (aspirant)leden.

Afmelden

Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend per het einde van een verenigingsjaar door dit schriftelijk aan het bestuur mee te delen. De opzegtermijn bedraagt 4 weken. Een opzegging dient dus uiterlijk 1 juni ontvangen te zijn door het bestuur. Nadat het bestuur uw opzegging heeft ontvangen stuurt zij hiervan een bevestiging. Voor zowel het aan- als afmelden voor het lidmaatschap geldt dat een bericht per e-mail gelijk staat aan een schriftelijke aan- of afmelding.

Contributie

De hoogte van de contributie is afhankelijk van het type lidmaatschap. Momenteel zijn er 4 lidmaatschapscategorieën.

Categorie Contributie   Cursus
Leden (niet gediplomeerd) 150,00   Basiscursus eerste hulp
Leden (gediplomeerd) cat. 01 47,50   Herhalingscursus eerste hulp dinsdagavond / zaterdag
Leden (gediplomeerd) cat. 02 70,00   Herhalingscursus eerste hulp maandag
Ereleden 0,00   Herhalingscursus eerste hulp dinsdagavond / zaterdag

Leden die niet in het bezit zijn van een diploma eerste hulp van Het Oranje Kruis volgen de basiscursus. Tijdens deze cursus wordt het lid voorbereid op het examen eerste hulp van Het Oranje Kruis. De contributie is inclusief het gebruik van oefenmateriaal en deelname aan het examen. Het lesboek schaft u zelf aan.

Leden die in het bezit zijn van een diploma eerste hulp van Het Oranje Kruis volgen de herhalingscursus. Doel van deze cursus is het op peil houden van hetgeen dat is geleerd tijdens de basiscursus en het aanbrengen van verdieping. Bij gebleken competentie (zulks ter beoordeling aan de instructeur) wordt het diploma verlengd. De contributie is inclusief het gebruik van oefenmateriaal en hercertificering. Leden van categorie 1 volgen hun herhalingslessen op dinsdagavond of zaterdag. Leden van categorie 2 volgen hun herhalingsles op een maandag tijdens kantooruren.

Ereleden zijn leden die op grond van hun bijzondere verdiensten voor de vereniging zijn benoemd tot erelid. Ereleden zijn vrijgesteld van contributie en mogen deelnemen aan de herhalingscursus op dinsdagavond en/of zaterdag. Bij gebleken competentie (zulks ter beoordeling aan de instructeur) wordt het diploma verlengd.